Noul websop va veni
în curând!
mobile search icon
Noul websop va veni
în curând!
magnifier icon
Misiunea Old Wood
Bun venit pe pagina noastră web!

Activitatea principală a firmei noastre este refolosirea şi vânzarea materialelor lemnoase provenite din construcţiile vechi, destinate designului interior şi în scopuri decorative. Printre produsele noastre se regăsesc articole din lemn de brad şi stejar, fabricate din grinzi vechi, scânduri arse de soare, podele şi cherestea provenite din demolarea hambarelor, magaziilor şi caselor de lemn vechi. Munca noastră este totodată şi ecologică deoarece reciclăm materialele lemnoase ale construcţiilor ce urmează să fie demolate.

Produsele noastre
Stejar
Detalii >>
Referinţe
Detalii >>
Cherestea termotratat
Detalii >>
Cum ajunge lemnul la noi?
Lemn din inima Ardealului
- Produs cu inimă şi suflet
Cumpărăm lemn
De ce să alegeţi lemn reciclat?
Materialul lemnos reciclabil apare în timpul construcţiilor sau a renovărilor. Reutilizarea acestora merită din mai multe puncte de vedere, deoarece pe lângă multele caracteristici avantajoase este ecologic, estetic şi durabil.
Ecologic
În prezent, păduri întregi dispar de la o zi la alta, dealuri sunt decopertate de vegetaţie datorită intervenţiei masive a industriei lemnului. Cererea pentru lemn nu este direct proporţională cu cantitatea de copaci tăiaţi deci la nivel mondial vor fi din ce în ce mai puţine păduri. Prin urmare, compania noastră tratează lemnul ca sursă de energie regenerativă care poate fi utilizată de mai multe ori. Datorită activităţilor noastre pădurile existente sunt salvate, deoarece Old Wood reutilizează materialele lemnoase din facilităţile vechi ce aşteaptă demolarea. Aceste materiale sunt preluate din clădirile vechi din lemn, hambare, case şi depozite şi pot fi utilizate în scopuri de design şi decoraţiuni interioare.
Estetic
Lemnul vechi, bătrân are o frumuseţe, un farmec aparte, care nu se regăseşte în materialul lemnos proaspăt tăiat şi lucrat. Este de ajuns să atingeţi produsele realizate din astfel de materiale, şi puteţi simţi o senzaţie cu care nu vă veţi întâlni în supermarketurile de construcţii. Pe grinzile sculptate manual, realizate cu peste 100 de ani în urmă, încă se pot simţi urmele prelucrării manuale atente a artizanilor vremii. (...) Aspectul tradiţional al produselor Old Wood realizate din lemn reciclat asigură o impresie de ansamblu plăcut atât într-un cadru modern cât şi într-unul mai tradiţional.
Durabil
Deşi majoritatea oamenilor cred că lemnul vechi nu mai este puternic, realitatea este că piesele vechi sunt mai puternice şi mai durabile decât lemnul nou, proaspăt tăiat. Lemnul vechi este atât de uscat, încât conţinutul de umiditate este practic nul, ceea ce îl face mult mai solid şi mai masiv decât lemnul proaspăt tăiat şi finisat.
|
|
|
|
|
|